Thursday, 24 January 2013

Indahnya kuasa Allah yang Esa.

as we know, setiap pertemuan adanya perpisahan. setelah setahun menunggu seseorang yang disayangi namun berakhirnya perpisahan. Mungkin tiada jodoh di antara kita. everyone is not perfect dan apa yang kita   mahu tidak semestinya menjadi milik kita. cukuplah melihat dia berbahagia dengan orang lain.

"When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile."

so, we have to follow the flow coz semua nyer telah dirancang oleh Allah s.w.t. Disebalik apa yang telah berlaku, seseorang hamba akan berasa lebih tabah dan berfikiran secara matang lagi. so, setiap kehidupan ada hikmah nya.


Thursday, 17 January 2013

New Family

fuhhhhh!!!! lamanya tyraa tak update blog nie... hurmm,, as a student biasalahh always busyyy!!!!!!!!

hehe,,anyway tyraa ada cerita baru kat snie... bnyakkk peristiwa yang agak not bad arr...

baru-baru nie,, kitorang adakan satu event anjuran komander,, tajuk yang disampaikan tue kepimpinan alfathih... hurm dye punyer ceramah agak best gakk n aku suka dengar. haha sblum nie tyraa kalau dengar jer ceramah gerenti masuk dewan,,duduk n tidurr.. bila ceramah habis hahhh!!! bila cerarmah habis jer bru laa terpinga-pinga aku tak tau papee..  haha itulahhh perangai buruk aku. ceramah tue disampaikan oleh Hilal Ashraf. cehhh!!! rupa ada,,haha tapi dah kawin bebbb!!! so, tak boleh kacau orang punyer yer.. Okayy!! nie    gambar-gambar yang telah di kami berposing sakan,,haha..

-my new family-


comel tak aku dengan kak Hanie =) 

this my roommate for this sem (sem 2)

bersama kak arnie 

cehhhh!! tinggi tak aku. 


with tyraa n kilaa



WE ARE COMMANDER BATCH 1,2 & 3

susahh senang yang kami alami, kami tanggung bersama,,, hidup sebagai seorang yang memegang status komander adalah menyeronokkan kerana kami saling sayang-menyanyangi antara satu sama lain. Satu kehidupan yang agak menggembirakan bila mempunyai sebuah family yang bermacam ragamnya.
Okayyy!!! thats all,, next time i will share anything bout mylife.
bye!!!!!!!!!!!!!



Sunday, 9 December 2012

Kesetiaan Seorang Kekasih

kisah ini berkisah tentang seorang kekasih yang setia menanti kekasih hatinya sehingga genap satu tahun dengan penantian yang tak pasti. Hanya diiringi doa dan air mata apabila wujud rasa rindu yang semakin menebal di kalbu. Adakala kekasih itu merasa putus asa dan memikirkan untuk melepaskannya buat selama- lamanya. Tetapi, disebabkan rasa kasih, cinta dan kesetiaan terhadap kekasih hatinya. Perasaan untuk membenci kekasih hatinya tak pernah wujud. Seorang kekasih itu selalu bermonolog sendiri "adakah dia untukku, yaAllah?? Ya Allah, jika dia benar untukku dekatkan lah hatinya dengan hatiku. Kekasih itu selalu mendoakan akan kebahagiaan kekasih hatinya walaupun tak pernah mengetahui keadaan kekasih hatinya.

Kisah ini bermula dengan seorang remaja yang baru mengenal dan mencuba untuk bercinta seperti pasangan lain. Sebelum ini remaja itu pernah bercinta dengan seorang lelaki yang satu sekolah dengan nya. Apabila remaja itu memutuskan untuk memutuskan hubungannya dengan lelaki itu,tiba-tiba pada malam itu lelaki itu menelefon remaja itu dengan esakkan tangisan yang kuat dan boleh didengari melalui telefon. Lalu, lelaki itu merayu kepada remaja itu agar tidak memutuskan hubungan mereka yang telah terjalin beberapa bulan yang lalu. Lantas remaja itu, tidak mempedulikan rayuan lelaki itu. Remaja itu terpaksa berbuat demikian kerana dengan niat tidak mahu menyakiti hati lelaki itu. Sebelum ini, remaja itu tidak pernah menyukai lelaki itu. Remaja itu menerima lelaki itu kerana terpaksa dan kasihan terhadap lelaki itu yang selalu mengejar remaja ini. First time lelaki itu tertarik kepada remaja itu ketika remaja itu sedang training olahraga di padang sekolah. Kemudian, selepas beberapa lama terpisah lama dan berjaya melupakan semua kenangan bersama lelaki itu.
            Setelah sekian lama menyepi, remaja itu telah jatuh hati kepada seorang lelaki yang bernama A (bukan nama sebenar). Lelaki itu merupakan anak kepada seorang Tentera. Remaja itu pun merupakan anak kepada seorang Tentera juga. Lelaki itu baru sahaja berpindah di kawasan perumahan remaja itu. Selepas seminggu, pada suatu malam hujan turun dengan lebat dan berlaku banjir kilat dikawasan perumahan mereka. Pada malam itu, mula timbulnya satu perasaan yang sukar ditafsir dan tak pernah remaja itu terfikir bahawa mereka akan ada hubungan yang istimewa ketika terlihat lelaki yang berbaju hijau muda itu bersama ibunya keluar dari rumah mereka sedang menghalang air dari masuk kerumah mereka. Selepas kejadian malam itu, remaja itu selalu terfikirkan lelaki itu, disetiap pagi kedengaran suara lelaki itu sedang bermain badminton bersama adik lelaki nya. Setiap masa remaja itu selalu sahaja curi pandang kearah rumah lelaki itu melalui tingkap biliknya. Berlalunya hari demi hari, minggu ke minggu. Pada keesokkan harinya sedang remaja itu tekun belajar tiba-tiba lalunya wajah seorang wanita bersama anak lelaki yang aku kenali melalui hadapan kelas aku. Lantas aku memandang kearah lelaki disebelah wanita itu, dengan terkejutnya aku melihat rupa-rupanya lelaki yang lihat itu adalah lelaki yang sama yang baru sahaja berpindah di kawasan perumahan remaja itu. Dengan hati yang senang lagi gembira, remaja itu merasa sangat bertuah kerana menaruh minat untuk berkenalan dengan lelaki itu. Suasana didalam kelas remaja itu tiba-tiba menjadi riuh-rendah dengan kehadiran pelajar baru ke sekolah tersebut dan berada dalam satu tingkatan, hanya satu kelas sahaja yang memisahkan kelas remaja itu dengan kelas lelaki itu. Ketika itu, terdengar bisikan pelajar perempuan sedang berceloteh tentang lelaki itu namun remaja itu hanya berdiam diri sahaja. kerana tidak mahu turut sama meriuhkan kelas tersebut. Apabila tibanya waktu rehat, lelaki itu keluar dari kelasnya bersama kawan-kawannya dan melalui balcony kelas remaja itu. Dengan tidak sengaja remaja itu terpandang lelaki itu sedang berjalan melalui hadapan kelasnya. Sepanjang minggu persekolahan, remaja itu sering  bertemu dengan lelaki itu secara tidak sengaja tetapi kadangkala remaja itu sendiri akan melalui tangga lelaki itu. Semakin hari semakin bertambah minat remaja itu kepada lelaki itu.
        Pada suatu hari tibanya masa yang mana anak jiran hadapan rumah memberitahu bahawa lelaki itu suka kepada remaja itu dan ingin meminta nombor telefon remaja itu. Pada mulanya, remaja itu merasa berat untuk memberi nombor telefon tetapi disebabkan remaja itu menpunyai minat terhadap lelaki itu, lantas remaja itu memberinya. Pada malamnya, remaja itu menerima sms daripada lelaki itu, dan merasa sangat gembira dan bermula lah sesi perkenalan mereka melalui sms itu. Hari demi hari mereka menjadi semakin rapat dan terjalinlah ikatan sebagai seorang kawan.

































Saturday, 8 December 2012

pEntiNgnyA saHabAT



sahabat bukan kawan di kala gembira, musuh di kala sedih..
sahabat juga bukan rakan di waktu ketawa, orang asing di kala tangis..
sahabat adalah teman di kala suka dan duka..
kasih sayang seorang sahabat kadang kala sukar di lihat dan sukar di mengerti..
kadang kala di salah tafsir juga di salah erti..
kehadiran seorang sahabat benar-benar membahagiakan..
kehilangannya pasti kan terasa..
senyuman dari sahabat sudah cukup menggembirakan..
kesedihannya benar-benar mendukacitakan..
namun sukar di tunjuk..

aku sendiri cukup bahagia punya mereka..
NED, AAINAA AND FARAH !!!

Friday, 7 December 2012

thank y0u


Setelah genap 1 tahun saya menanti si dia, akhirnya dapat juga kami bersama semula. Alhamdulillah bersyukur kepada-Nya dengan berkat kesabaran aku dan kesetiaan menanti si dia dapat lagi aku bersama kembali. Memang tak dinafikan setiap orang pasti gembira kalau orang yang kita nantikan sejak dulu akhir nya kembali bersama kan? Walaupun aku dengan si dia berada di jarak yang jauh, itu tidak menjadi penghalang bagi kami. Hanya kesetiaan dan kepercayaan most very important.Aku juga sangat berterima kasih kepada dia kerana sudi menyimpan ruang untuk aku. aku sangat terharu bila si dia mengatakan apa yang aku ingin dengar selama ini. So,,kawan-kawan semua,, cinta jarak jauh bukan salah satu penghalang buat kita okay.. okay laa tak perlu nak cakap panjang kan,, hehe.

Friday, 28 September 2012

sakitttttttt........

FirSt Dayyy...
hari,,,first day training tuk aku ngan kwan yg memegang title bakal komander (BK). but first day gakkk laa aku kena bt benda yang aku paling takk suka iaitu KNUCKLE..arggghhhhhhhhhhhhhhhhhh~ sakittttttt sngat tangan aku buat bnda alahh tue....aku benci bnda alahhh tue..... time aku buattt td,,pelbagai perasaan yang timbul..time komander ... cakap spe nk kluar n xtahan time tue boleh kluar n lap0r tuk quit dr BK.... hahh!! time tue laa aku dah mula rasa GIVE UP n rse nk bgun jer.....time tue jgakkk aku rasa nk nangisss... tp entahhh knp aku mulaa tringat kan saat LIBK nanti " mesti kna lagi terukk dr ini,,ini bru sikitt jer.." hatikuu bermonolog sndiri... s0,,time tue walaupun sakitt sngattt n rasa xtahan,,,tp aku kuatkan semangat tukk teruss kan impian aku tukk jadi KOMANDER.... kt0rg semua kna bt benda nie semua krn salah kt0rg gakk kerana xde krjasama n xmenepati masa... c0z ada dikalangan kt0rg xtau masa training akan dilakukann... s0,, disebabkan ad semangat adik-beradik,,ktorg mampu bertahan dan abang long kitorg kna hukuman sama,,kt0rg pun sme2 jalani hukuman tersebut tanpa paksaan dr mana2 komander...s0,,,the moral value of this st0ry,,,,sebagai adik-beradik kita mestilah ada semangat kerjasamaa n semangat berpasukann!!!

Saturday, 22 September 2012

ab0ut my loveLy r0mmatE..


ThIs iS my FriEnd....

nama budakkkk nie,,NADIA ISA.... tapii kt0rg pggil dyer Ned jerrr!!!
heheheee,,,dye nie pelikk ckitt org nyerrrr~ but im proud of u...c0z ko se0rg kwann yang tabahhh and caring... walaupuunnn makk k0 dh xde,, hdup k0 xsme mcm yang laenn...tp aq,,aainaa n farahhh always give ur supp0rt......
hahaha,,,tg0ookkk lagakkk nyer cam lakie kannnn!! hahaha..JANGAN MARAHH!!!
tp aq sukaaa cara kauu,, c0z k0 jd diri ko sndiri n xpedulii ap yg org laen ckappp.....
dann yg pling PELIK tentang dye nie,,, dye nie ad haiwan pliharaan plik....nak tau takkk ap...heheheee~ JENGGG!!! JENGGGG!!! JENGGG!!!    "dye ad plihara anak ayamm,,,klu xsilapp JANTAN n HITAMM!! h0hoo...pelik kannnn.....(s0rii laa beb if aq silappp nga bntang plik k0 tue) :)
by the wayyy,,,, aku sukaaa n brsyukur sngat dpat kwan cam k0oooo.... hehehee


hahahah~.....nie lakkkkk SHAZA AAINAA...hehe swEett takkk dyer nie....(eeceeeeeecehhhh).... tg0ookkk bhgiaa kann dyer aduiiiihhh,,,paper jer laaaaaa...... ad0yyy cam m0deL KODOMO LION lakkk nie..... aihhhhh!!!! hahaha~ hurm,,,,ap yg mnarik ab0ut her yea...aaaa'''tahhhuuuuuuuu''' 0hhh!! k0rg tau takkkk actually dye nie bakall pnjuall tauhuuuu,,tp bilaaa dye dpt smbg study at UITM niee,,xjd lakkk nk mneruskannn prjuangann nya dgan bisness tauhuuu nyer tue...hehe JANGAN MARAH MAKKKK!!!!
by the wayyy,,,aq gakkkk syg ko... dye nie ad jgakk pnyakitt pelikk nyerr...h0hooooo...demam aq d'buat nyer.. kalau nk tauu dye nie laa GENG MAKAN aq..... hahaha kt0rang nie memg Z0MBIE!! arrr... pntangg msuk malam jerr,,,dh mulaa dahhhh nakkkk MENELANNN!! hahahaha... hehe s0metime,,,dye ad bgtau kt0rg,,,dyer sukaa sngatt kaluuu orang cakapppp KAU NIE MATA SEPET CAM CINA laaaa.... yaaaaaaahhhhhhh!!! dahh mulaaa dahhhh keperasanannnnnn nyer tue....ad0yyyy!!!


yeahhhhhh!!!! nie laaaaa farahh da blurrr......FARAH LIYANA..t0im3x :P..if u want to kn0w,,,nie laahhhh kawannn aq yg ad pragaiiiii sangattt laaa trsangatttttttttttt PELIK...dengannn sikappp BLURRRRR~ nyer tue.....hahahaaa kt0rang slaluuu 'buliii' dye....hahaha ckittt jerrr xbnyakkkkkk.......dye nie klu dah dtg blur nyer smua jd BENGANG!!! hehe farahhhh jangan marahhhh yea...... '''BENGANG TANDANYER SAYANGGG''' hahahaa.... dye nie kann baekkk haTii tauuuu,,,bilaa salah s0rg kt0rang sakittt,,,dyer laaa nurse nyerr....dengan sikappp caring nyerrrr..... hehehe,,,BAJETTT r0ckk laaa bdakk nie... hurmmmm,,,,by the wayy..I LIKE UR STYLE,,,,,,OPPA GANGNAM STYLE!!! yeahhhhhhhh!!!! rockk peace!!!!!

Hahahah,,,IniLahhh kiSahhh Kawannn2kU yg BANGANGGGGGGGGG!!!!!!!!!!! lolloloooooooooo~